Post-mekdonalds era u Rusiji: Izabran novi logo – dva krompirića i hamburger

Lifestyle 09. jun 202217:3042 komentara
Izvor: Handout via REUTERS

Restorani brze hrane, koji će zameniti Mekdonalds u Rusiji, odabrali su novi logo, rekao je portparol Sistema PBO.

Kompanija Sistema PBO upravlja lancem restorana Mekdonalds nakon što je korporacija napustila Rusiju, piše TASS.

Povezane vesti:

Na pitanje da li je kompanija odabrala novi logo, portparol je rekao: „Da, potvrdili smo“. Pres služba nije dala detaljan opis novog loga.

Prema rečima predstavnika kompanije, zaštitni znak će predstavljati glavne simbole nekadašnjeg giganta brze hrane: dva štapića žutog prženog krompira i žuto-narandžast hamburger.

„Zelena pozadina logotipa simbolizuje kvalitet proizvoda i usluga na koje su naši gosti navikli. Logo će se koristiti u reklamnoj kampanji koju danas pokrećemo“, rekao je portparol i dodao da naziv novog lanca još nije odobren.

Mekdonalds je obustavio rad svih 850 svojih restorana u Rusiji 14. marta, ubrzo nakon početka ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini, 16. maja je multinacionalni gigant, čiji je udeo na tržištu prehrambenih usluga dostigao sedam odsto najavio povlačenje iz Rusije. Posredovanjem Ministarstva industrije i trgovine, korporacija je prodala svoje poslovanje Aleksandru Govoru.

Novi lanac će poslovati pod novim brendom i sa novim imenima na meniju, a svi zaposleni će zadržati posao „pod istim uslovima“ najmanje dve godine.

Prvih 15 novih, post-mekdonaldsovih lokala biće otvoreni u Moskvi i Moskovskoj oblasti 12. juna.

Komentari

Vaš komentar