Prva beba u staroplaninskom selu posle 30 godina

Lifestyle 25. jul 202211:443 komentara
Pixabay

Više od 30 godina nijedna beba nije se rodila u dimitrovgradskom selu Izatovci, sve dok 14. jula na svet nije došao Joakim. Njegovi roditelji su se doselili u selo Izatovci na Staroj planini i počeli da se bave stočarstvom, objavio je portal Far iz Dimitrovgrada.

Beba se rodila 14. jula i tako postala najmlađi stanovnik staroplaninskog sela Izatovci u opštini Dimitrovgrad i ovog dela Stare planine, piše dimitrovgradski portar Far.

Patronažne sestre posle više od tri decenije ponovo posećuju rejon Visoka.

„Od kada radim u Patronažnoj službi, a to je 25 godina, ne pamtim da smo imali posetu Visoku i Zabrđu, sve do pre par dana kada smo počeli da obilazimo malog Joakima u selu Izatovci“, rekla je patronažna sestra Aleksandra Gocev, prenosi Far.

Bračni par Manić iz sela Izatovci venčao se marta prošle godine. Svetlana i Aleksandar su se doselili na Staru planinu i opredelili se da život nastave u ovom selu. Iako su oboje visokoobrazovani, Svetlana sa diplomom Ekonomskog fakulteta, a Aleksandar po zvanju magistar arheologije, odlučili su se da žive na selu.

Manići imaju svoje stado ovaca i bave stočarstvom, u selu koje sada ima desetak stalnih stanovnika, svi u starosti preko 70 godina.

Prošle godine opština Dimitrovgrad imala je 35 porodilja i 36 novorođenčadi, a od Nove godine do danas 20 porodilja sa ukupno 21 bebom.

Komentari

Vaš komentar