Reprezentacija Srbije u plesu nastavila pobednički niz i na Svetskom prvenstvu

Lifestyle 06. dec 202221:266 komentara
Izvor: Promo

Reprezentacija Srbije u plesu nastavila je pobednički niz i na Svetskom prvenstvu, održanom od 28. novembra do 4. decembra 2022. u Sloveniji. Ove godine plesna reprezentacija je brojala 42 plesača iz tri plesna kluba.

Kako se navodi u saopštenju, Srbija je ove godine u samom samom vrhu Evrope i sveta sa čak 22 medalje – na Evropskom prvenstvu (10 zlatnih, šest srebrnih i šest bronzanih medalja) i osam medalja na Svetskom prvenstu (dve zlatne, četiri srebrne i jedna bronzana).

Na Svetskom prvenstvu u Sloveniji, u kategoriji dece, Nataša Spremo iz Plesnog kluba RIS osvojila je bronzu sa koreografijom „Who is calling“ u kategoriji savremeni solo. U kategoriji juniora, Srbija je osvojila zlato u kategorijama formacija savremeni High frequency“, RIS, srebro grupa jazz „Till the morning lights“, RIS , srebro grupa savremeni „Web of lies“, RIS, bronza grupa savremeni „9th circle“, RIS.

Promo

U kategoriji parova savremeni zlato za Mašu Janjušević i Ninu Vukić sa koreografijom „Are we even here“, RIS i solisti savremeni juniori stariji srebro Nina Vukić sa koreografijom „Five years later“ iz Plesnog studija RIS i u kategoriji savremeni juniori mlađi, srebro Lara Ilijev sa koreografijom „Look around“ iz plesnog kluba „Dance factory“.

Pored osvajača medalja, još četiri koreografije su se takmičile u finalima Evropskog prvenstva, ali će svoje medalje morati da dosegnu na nekom od narednih takmičenja, dodaje se.

Promo

„Nasi plesači, koreografi i treneri su bili sjajni na sceni i van nje. Svake godine je konkurencija sve veća i ozbiljnija, ali naš tim plesača, koreografa i trenera, uvek uspe da se nađe na samom vrhu izuzetnim radom i posvećenošću. Spremni smo za nove izazove“, rekla je kapiten reprezentacije Lea Abinun.

Komentari

Vaš komentar