
Postoji širok raspon mogućnosti pripremanja odrezaka, a svaka temperaturna preferencija dolazi sa svojim prednostima i manama. Činjenica je da čak i ako večerate u jednom od najboljih restorana, način pečenja čini veliku razliku u konačnom proizvodu.
Jednostavno rečeno, što se više peče odrezak, čak i ako se radi o vrhunskom komadu mesa, to će integritet proizvoda biti više maskiran.
„Rare Steakhouse“ ima jedan od najopsežnijih odabira bifteka u Bostonu, s elitnim japanskim odrescima iz prefekture Kagošima i domaćim odsrecima s cenjenih farmi. Kada se restoran toliko potrudi da obezbedi najveći kvalitet, nikome ne dopušta da naruči potpuno pečen odrezak. A razlozi su, prema rečima glavnog kuvara Kajla Brediša, potpuno jasni.
“Razlog zbog kog dobro pečen odrezak nije dobar je zbog svih gubitaka ukusa, masti, soka i žilave suve teksture nakon što se ispeče”, rekao je.
Stoga ističe prednosti pripreme srednje pečenih ili nedopečenih odrezaka:
“Teksturalno je prijatno, a vi osetite ukus mesa. Masnoća će se rastopiti baš kako treba dok uživate u odresku“, prenosi Bredišove reči portal Eatthis.