Slušala pesme o raskidu 24 sata i otkrila koje najviše pomažu slomljenom srcu

Lifestyle 20. feb 202221:146 komentara
Shutterstock

Kompanija FinanceBuzz je angažovala devojku, koja je nedavno izašla iz emotivne veze, da sluša pesme o raskidu 24 sata, u okviru nove studije.

Kako prenosi NME, kompanija je procenila da oporavak od raskida košta oko 1.100 dolara, računajući izlaske, terapije, pretplatu na striming servis Netflix i ostalo.

U skladu sa tim, objavili su oglas za pojedinca koji bi im pomogao da otkriju koja vrsta pesme o raskidu deluje najbolje na ljude koji se oporavljaju od slomljenog srca. Ponudili su honorar u iznosu od 1.100 dolara.

Sada su objavili da je za taj posao angažovana psihoterapeutkinja i muzičarka Kristin Sauter, kojoj je dodeljen nadimak „di-džej slomljenog srca“ (DJ of Heartache), i podelili su rezultate istraživanja.

Sauter je 24 sata slušala pesme o raskidu i davala im ocene u skladu sa tim koliko pomažu u svakoj fazi raskida – poricanju, besu, depresiji, prihvatanju… Takođe je ocenjivala pesme prema takozvanom „emotivnom olakšanju“ na skali od 1 do 10.

„Ovo je bila jedinstvena prilika za mene da izaberem kako se osećam u ljubavi i kako se nosim sa gubitkom dok idem kroz život“, rekla je ona.

Rezultati su pokazali da najvišu ocenu ima Fleetwod Mac sa rejtingom 9,5, a prate ga Bitlsi i Post Malone.

Sa druge strane, najniže ocene dobili su Majli Sajrus i Little Mix.

Komentari

Vaš komentar