Tajni sastojak za najbolji pire krompir

Lifestyle 22. nov 202107:018 komentara
pire krompir
Shutterstock

Pire krompir je najjednostavnije životno zadovoljstvo koje nam nikada ne dosadi. Savršena je pratnja praktično svakoj hrani, a pomoću jednog trika biće ukusniji nego ikad, piše Zadovoljna.rs.

Da biste napravili najbolji mogući pire krompir, potreban vam je jedan tajni sastojak, koji ne dodajete krompiru kada ga gnječite, piše Zadovoljna.rs.

Zapravo, u pitanju je tečnost u kojoj ga kuvate.

Najbolje je da kuvate krompir u bujonu, jer će ga to ispuniti ukusom pre nego što dodate začine. Ova mala promena može da podigne celokupnu paletu ukusa vašeg pire krompira na potpuno novi nivo.

Kuvanje krompira u običnoj vodi im daje nula ukusa, a čak i slana voda može dodati samo malo, dok su temeljac ili bujon idealno rešenje.

Dok iskusni kuvari koriste ovaj trik već godinama, postao je popularan i moderan početkom 2021. godine kada je korisnica TikTok-a objavila video u kom objašnjava da je to savet njene bake.

Dok ključa, voda upija ukus svega u loncu. Korišćenje bujona za pire krompir je genijalan trik koji može poboljšati ovo omiljeno jelo mnogo bolje od dodavanja začina ili maslaca.

Komentari

Vaš komentar