Treba li baciti banane koje su pocrnele?

Lifestyle 07. dec 202121:55 > 22:241 komentar
Pixabay

Većina nas najviše voli sveže banane. Ali šta učiniti s bananama koje na sebi imaju crne tačke?

Prema studiji, banane koje su pocrnele mogu imati niz zdravstvenih prednosti, a mogu pomoći i u smanjenju rizika od razvoja raka.

Prema Japanskim stručnjacima, pocrnele banane sadrže impresivnu količinu takozvanog faktora tumorske nekroze ili TNF-a. TNF je koristan jer uništava maligne ili kancerogene tumore pre nego što imaju priliku da nekontrolisano rastu i razmnožavaju se, ugrožavajući zdravlje.

TNF je zapravo vrsta proteina i usmerava određene ćelije imunološkog sistema prema upali ili bilo kojoj drugoj neobičnoj pojavi u telu, uključujući tumore raka.

Prema tome, ako svaki dan pojedete koju bananu s crnim tačkama, to može da učini čuda za vaše zdravlje. Uz to, pocrnele banane sadrže i brojne druge vitamine, minerale i antioksidanse koji imaju niz zdravstvenih prednosti.

Takve banane smanjuju krvni pritisak zahvaljujući kalijumu u ovom voću, piše Healthybuilderz. Pocrnele banane mogu da poprave i raspoloženje, i da pojačaju energiju zahvaljujući vitaminu B i dobrim ugljenim hidratima. Zbog toga ćete biti produktivniji nakon što pojedete bananu.

Uz to, banane su odlične i za zdravlje kostiju zbog prisustva mangana koji, zajedno s kalcijumom, čini kosti jakim i zdravim.

Komentari

Vaš komentar