U Drakulinom dvorcu možda nećete sresti Vlada Cepeša ali se možete – vakcinisati

Lifestyle 09. maj 202115:113 komentara
Izvor: Inquam Photos/George Calin via REUTERS

Posetioci Drakulinog dvorca pre će pronaći tragove uboda na svojoj ruci nego na vratu, nakon što su lekari u toj rumunskoj turističkoj atrakciji u Transilvaniji uspostavili centar za vakcinaciju protiv kovida-19.

Lekari i medicinske sestre, koji na svojim mantilima nose nalepnice sa očnjacima, besplatno nude vakcinu Fajzer svim posetiocima dvorca Bran, za koji se veruje da je poslužio kao dom vampira u romanu „Drakula“, pisca Brama Stokera.

Osoblje dvorca veruje da će ova, nadasve neuobičajena usluga, privući više ljudi u dvorac smešten u rumunskim Karpatima, gde je broj turista od početka pandemije drastično pao.

Ko god želi, može se bez naručivanja pojaviti svaki vikend u maju i besplatno se vakcinisati. Takođe, imaju slobodan ulaz na izložbu na kojoj su predstavljene 52 srednjovekovne sprave za mučenje.

Inquam Photos/George Calin via REUTERS

Jedan od posetilaca ovog vikenda je i 37-godišnji Fernando Orozko iz Berlina koji je rekao da je i inače planirao da poseti dvorac, ali da je ovo prilika „dva u jednom“ pa zašto ne iskoristiti.

Vlada namerava da do septembra vakciniše 10 miliona ljudi, ali istraživanje pokazuje da su Rumuni među istočnoevropskim članicama najmanje skloni vakcinaciji protiv kovida-19.

Komentari

Vaš komentar