U Južnoj Australiji spasena koala koja je izazvala sudar na autoputu

Lifestyle 09. feb 202108:44
Pixabay.com

Koala koja je izazvala sudar pet automobila dok je pokušavala da pređe autoput sa šest traka, spasena je na jugu Australije.

Policija je saopštila da je u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila juče ujutru u Adelejdu nekoliko osoba lakše povređeno, ali da nikome nije bila potrebna medicinska pomoć.

Žena koja je spasila koalu rekla je da je izašla iz automobila kako bi saznala šta je izazvalo gužvu na putu. Ugledala je koalu koja zbog betonske ograde izmedju traka na putu nije mogla da nastavi dalje. Prebacila je svoj kaput preko nje kako bi je uhvatila.

„Koala nije povređena ni na koji način“, rekla je spasiteljka koja je zbunjenu životinju smestila u gepek i odvezla se do benzinske stanice kako bi je predala spasiocima divljih životinja.

U međuvremenu, koala je uspela da se popne iz gepeka u kabinu terenca.

„Došla je kod mene pa sam rekla – OK, ostani ovde. Ja ću izaći“, rekla je žena i dodala da je neko vreme koala sedela za volanom kao da je htela da kaže da želi da se provoza, a tada je počela da je fotografiše.

Ona je rekla da živi u blizini šume eukaliptusa i da je naučila tokom ranijih iskustava da koalama treba prekriti oči da bi se smirile.

Navela je da je i ranije zvala spasioce divljih životinja jer je nailazila na koale koje su bile povredjene u sukobima sa drugim životinjama.

Koala je kasnije puštena u šumu, daleko od autoputa.

Komentari

Vaš komentar