Uhapšen muškarac jer je ukrao kamilu da bi poklonio devojci za rođendan

Lifestyle 18. feb 202107:291 komentar
kamila
Izvor: REUTERS/Eric Gaillard

Policija u Dubaiju uhapsila je muškarca jer je ukrao skupoceno mladunče kamile kako bi ga poklonio devojci za rođendan, preneo je državni list UAE.

Vlasnici bebe kamile prijavili su krađu na svojoj farmi ranije ovog meseca pa je policija Dubaija beuzpešno pretraživala to područje.

Nekoliko dana kasnije, jedan građanin je prijavio vlastima da se na njegovoj farmi, udaljenoj oko tri kilometra, pojavila zalutala kamila.

Prilikom saslušanja njegova prvobitna priča „pala je u vodu“, pa je ubrzo priznao da je upao na farmu svog komšije i ukrao retku vrstu kamile kako bi je poklonio svojoj devojci, a da je prijavio policiji „zalutalo mladunče“ jer se uplašio da će biti uhapšen, navela je policija.

Policija je kamilu vratila vlasnicima i uhapsila osumnjičenog i njegovu devojku optužujući ih za krađu i davanje lažne izjave, preneo je list.

Kamile su nekada bile sastavni deo svakodnevnog života u Dubaiju koji je sada svetska metropola i grad budućnosti u Persijskom zalivu.

Pojedini ljudi još uvek gaje kamile zbog hrane i mleka.

U Emiratima je trka kamila veoma popularna zabava, ali se povremeno organizuje i izbor za „mis kamile“ koji privlači trgovce koji su spremni da plate milione dolara za najcenjenije pasmine.

Komentari

Vaš komentar