Uzgajivači lala delili besplatne bukete u Amsterdamu

Lifestyle 15. jan 202216:03 > 16:042 komentara
AP Photo/Peter Dejong

U vreme kada se prodavnice u Amsterdamu i širom Holandije oprezno ponovo otvaraju posle lokdauna zbog koronavirusa, raspoloženje u Amsterdamu je dodatno poboljšano danas kada uzgajivači lala dele besplatne bukete ovog cveća na Nacionalni dan lala.

Nacionalni dan lala se obično obeležava u improvizovanoj cvetnoj bašti ispred kraljveske palate na centralnom Trgu Dam u Amsterdamu. Ali zbog mera vezanih za pandemiju zbog kojih su i dalje ograničena velika javna okupljanja organizatori su se ove godine okrenuli amsterdamskim kanalima duž kojih su delili svoje cveće.

Ovaj dogadjaj se organizuje svake godine treće subote u januaru da označi početak sezone lala. Lale su veliki izvozni proizvod holandskih farmera.

„Ovo je mračno i neizvesno vreme za mnoge ljude sa sadašnjom pandemijom. Tako da ćemo im mi pružiti malo radosti. Nadamo se da ćemo stvoriti mnoga srećna lica deleći bukete lala“, rekao ; je Arjan Smit, predsednik udruženja koje okuplja stotine holandskih uzgajivača lala,“Tulip Promotion Netherlands“.

Komentari

Vaš komentar