Vilijam i Hari otkrili spomenik princeze Dajane u Londonu

Lifestyle 01. jul 202120:20 > 20:2310 komentara
Princeza Dajana, spomenik
Izvor: Dominic Lipinski/Pool Photo via AP

Britanski prinčevi Vilijam i Hari otkrili su spomenik posvećen njihovoj majci, princezi Dajani, na dan kada bi ona proslavila 60. rođendan.

Manja ceremonija održana je u Kensingtonskoj palati u Londonu, a kip princeze Dajane naručili su upravo njeni sinovi 2017. godine.

Prinčevi Vilijam i Hari naveli su u saopštenju da se danas, na 60. rođendan princeze Dajane, sećaju njene ljubavi, snage i karaktera – vrlina koje su je učinile silom dobra u svetu i koje su na bolje promenile brojne živote, javio je „Skaj njuz“.

„Svakog dana želim da je i dalje sa nama i nadamo se da će se na kip uvek gledati kao na simbol njenog života i njenog zaveštanja“, poručili su sinovi pokojne princeze od Velsa.

Britanski prinčevi prvi put su se danas sastali još od sahrane njihovog dede, vojvode od Edinburga princa Filipa u aprilu.

Iz Kensingtonske palate saopšteno je da statua, koja prikazuje princezu Dajanu sa troje dece, odražava njenu „toplinu, eleganciju i energiju“, kao i univerzalnost i uticaj njenog rada na brojne generacije.

Statua se nalazi u bašti palate, koja je bila jedno od omiljenih mesta princeze Dajane i u kojoj se nalazi više od 4.000 jedinki raznih vrsta cveća.

Komentari

Vaš komentar