Vitamin koji pomaže da imate ravan stomak

Lifestyle 24. nov 202123:593 komentara
stomak
Izvor: Pixabay

Svi znamo da stomak obično raste zbog nedovoljno vežbanja i prejedanja. Ali naučnici kažu da to može biti prouzrokovano i nedostatkom određene vrste vitamina. Ako se ne možete rešiti sala na stomaku čak i kada pazite na ishranu i redovno vežbate, moguće je da vam fali vitamina D.

Studije su pokazale da osobama koje imaju višak sala na stomaku fali vitamin D. Osim što je ovaj vitamin važan u borbi protiv osteoporoze i poboljšava raspoloženje, takođe je važan i u mršavljenju, odnosno rešavanju sala na stomaku.

Vitamin D ili sunčani vitamin unosimo najpre putem sunčeve svetlosti. Međutim, i određene namirnice mogu biti dobar izvor ovog vitamina. Jedini način da utvrdite da vam fali ovaj vitamin jeste laboratorijskim testiranjem.

Ako vam fali vitamina D, osim sala na stomaku, mogu se pojaviti i drugi problemi kao što su slab imunološki sistem, hronični umor, depresija, anksioznost, gubitak kose, bolovi u mišićima i zglobovima.

Kako biste izbegli sve to, pobrinite se da ste dovoljno izloženi sunčevoj svetlosti i jedite hranu bogatu vitaminom D. To su namirnice kao što su jaja, pečurke, riba i mleko, piše Healthy builderz. Uz to, možete uzimati i dodatak vitamina D, ali se najpre posavetujte sa svojim lekarom.

Komentari

Vaš komentar