Zašto je Koka Kola u Mekdonaldsu drugačija od one iz prodavnice ili kafića

Lifestyle 26. sep 202115:28 > 20:09 80 komentara
DANIEL ZUCHNIK / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP

Ako ste ikada naručili Koka Kolu u Mekdonaldsu, onda ste sigurno primetili da ima potpuno drugačiji ukus od one koju možete kupiti u prodavnici ili dobiti u kafiću - i ne, niste jedini. Jednostavno, lanac ovih restorana brze hrane bolje vodi brigu o ovom gaziranom piću omiljenom mnogima.

Glavna stvar je u pakovanju – sirup Koka Kole u ove restorane dolazi u kontejnerima od nerđajućeg čelika, dok u neke druge dolazi u plastičnim kesama, piše Reader’s Digest, a prenosi Večernji list.

Naime, nakon što stigne u restoran, sirup i voda se dobro rashlade, a zatim se posebnom metodom, odnosno kroz veliku cev mešaju, karbonizuju i prelivaju u aparat iz kojeg se kasnije gazirani napitak poslužuje gostima, kako bi ostao maksimalno hladan.

Uz sve to, Mekdonald koristi posebne slamke koje su nešto šire od uobičajenih, tako da ukus ovog napitka može da pogodi sve vaše receptore za ukus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare