Zbog čega nikada ne bi trebalo da nosite mobilni telefon sa sobom u toalet

Lifestyle 17. okt 202220:563 komentara
Shutterstock

Mnogi ljudi praktikuju ovu lošu naviku, međutim, takvo ponašanje uopšte nije poželjno i stručnjaci ga ne odobravaju. Oni savetuju da mobilni telefon nikada ne nosite s sobom u toalet, a otkrivaju i zašto.

Po njihovom mišljenju, mobilnom telefonu jednostavno nije mesto u toaletu – trebalo bi da ostane u džepu ili tašni, ili još bolje, u drugoj prostoriji.

Zašto je to loša navika?

Pametni telefoni su već sami po sebi veliko leglo raznih bakterija i većina nas ih, nažalost, ne dezinfikuje često ili to ne radi nikad. Kada ih nosite sa sobom u toalet, gde sve vrvi od klica, šansa da neke od njih završe na vašoj koži ili u ustima, postaje još veća, a naročito je opasno ako telefonom rukujete u javnom WC-u.

Voda, vlaga i čestice prljavštine u ovoj prostoriji stvaraju savršeno okruženje za reprodukciju štetnih bakterija. Posebno se izlažite riziku ako nemate naviku da koristite poklopac WC šolje. Preporučljivo je da njime pokrijete WC šolju svaki put kada završite nuždu, pa tek onda pustite vodu, jer ćete na ovaj način sprečiti da se male kapljice pune klica raznih bolesti (rotavirusi, virusi hepatitisa, salmonela i dr.) prenesu na predmete iz okruženja, kao što su peškiri, ali i na pod po kome nekad hodate bosi.

Komentari

Vaš komentar