Živi sama, u izolovanom gradu, i putuje 544 km da kupi hranu

Lifestyle 17. nov 202109:117 komentara
Pixabay.com / Ilustracija

Kad vas sledeći put bude mrzelo da trknete do obližnje prodavnice, setite se ove devojke koja putuje dva dana da bi nabavila hranu koja joj je neophodna.

TikTokerka Šinejd Mider živi u Jukonu u Kanadi koji osim fantastične prirode ima i jednu manju – prva prodavnica se nalazi 544 kilometara dalje, prenosi Zadovoljna.rs.

Da stvar bude još luđa, Šinejd je savetnica za ishranu, a u nabavku odlazi svakih šest do osam nedelja.

Šinejd Mider (@sineadmeader) koja živi u udaljenom Jukonu u Kanadi, mora na opasno putovanje da bi kupila namirnice. Jukon je teritorija u severozapadnoj Kanadi sa pogledom koji oduzima dah i ima jako malo stanovnika. Šinejd kaže da do prodavnice vozi oko pet sati u jednom pravcu i da tada nema ni telefonski signal. Takođe, ona kaže da sve to može biti zamorno, ali bar ima prelep pogled usput.

Vreme u tom delu Kanade nije baš najbolje, često pada mnogo snega, kiše i leda, a temperature se spuštaju i na minus 20 stepeni.

“Čak i kad ništa ne pada, magla je pa se teško vidi tokom vožnje. Često životinje istrče na put, nema signala. Ne jedan odlazak u prodavnicu potrošim više od 1.000 dolara”, priča Šinejd.

U blizini kuće ona doduše ima jednu malu prodavnicu, ali u njoj ima samo osnovnih stvari i mnogo je skuplja nego marketi u većim sredinama.

Komentari

Vaš komentar