Netanijahu, zbog zakona, poslao svog psa u karantin

Ljubimci 12. dec 201522:57 > 23:02
REUTERS/State Department Photo

Pas izraelskog premijera Benjamina Netanijahua stavljen je u karantin pošto je ujeo jednu poslanicu, kao i supruga ministarke u vladi na svečanosti povodom obeležavanja jevrejskog praznika Hanuka.

U poruci koju je u petak postavio na društvenu mrežu Tviter, a koju su danas preneli mediji, Netanijahu navodi da je njegova porodica „sa žaljenjem morala da pošalje Kaiju u karantin, kao što nalaže zakon“.

Ovaj događaj, ističe izraelski premijer, ukazao mu je na „greške koje prekose logici i saosećanju“ u izraelskim zdravstvenim propisima, prema kojima svi psi koji nekoga ujedu, čak i kad su prošli svu neophodnu vakcinaciju, moraju da provedu u karantinu 10 dana, preneo je AFP.

Ženka psa Kaija, mešanac, koju je Netanijahu usvojio u julu, ugrizla je poslanicu Šaren Haskel iz premijerove partije Likud, kao i supruga zamenice šefa diplomatije Cipi Hotoveli tokom ceremonije paljenja sveća u sredu uveče.

Niko od njih dvoje nije ozbiljno povređen na događaju u rezidenciji premijera.

Haskel, koja je ujedno i veterinar, minimizirala je incident, izjavivši za Vojni radio da je u pitanju bila „trivijalna“ stvar.

Izraelski premijer je u avgustu postavio sliku Kaije na Tviteru, pozivajući sugrađane da udome nekog napuštenog ljubimca.

„Nećete zažaliti!“, poručio je tada Netanjahu.

Kaija se dosad srela sa nekoliko zvaničnika, uključujući američkog državnog sekretara Džona Kerija koji je, kako se saznaje, „za dlaku“ izbegao da bude ujeden.