Klempava Doli je odabrala svoju vlasnicu

Ljubimci 14. dec 201511:05 > 11:09
Zorica Pavićević

Naša čitateljka Zorica Pavićević poslala nam je fotografiju svoje klempave biglice Doli. Kako bi popunila prazninu posle gubitka psa, otišla je da izabere novog, ali je umesto toga Doli odabrala nju. Ovo je njihova priča.

Moja mala klempava biglica, Doli, došla je da popuni prazninu koju sam osećala, kao da mi je neko iščupao utrobu, posle nedavnog gubitka moje voljene kokerke.

Pošto me je odabrala, kada sam otišla da ja odaberem štene, plačući sam se vraćala kući, osećajući grižu savesti, jer je prošlo premalo vremena od kada me je moja kokerka napustila. Isto veče, umesto sa radošću, tužna sam kupovala ogrlicu, hranu i ostale potrepštine za malenu, koju je trebalo da mi donesu sutradan.

Od ranog jutra, tog dana, mešala su mi se osećanja tuge i radosti. A onda, u stan je, kao da je oduvek tu bila, utrčala, beskrajno slatka, vesela Doli. Od prvog trenutka vratila nam je osmeh i pozitivnu energiju, radoznalo protrčala kroz sve prostorije i mic po mic, osvojila sve „zabranjene zone“, krevete, fotelje, a najviše naša srca.

Saznavši za internet forum vlasnika biglova iz Srbije, pa i cele bivše nam države, odmah smo se uključili i počeli virtuelno i fizički da se družimo. Okupljeni, bar jednom godišnje, na biglijadi, kada su nam dolazili prijatelji ne samo iz Beograda, već i iz Subotice, Kaća, Novog Sada, Niša, Kovina, Užica, pa i iz Slovenije, provodili smo, zajedno sa našim ljubimcima, divne trenutke, što, evo, u sve većem broju, traje već osam godina.