Neobično prijateljstvo psa i jagnjeta

Ljubimci 26. okt 201710:37 > 10:40
ANADOLIJA/Celal Gül

Pastirski pas u turskoj provinciji Erzincan primetivši jagnje koje je tek došlo na svet a potom ostalo na pašnjaku nakon što ga je stado napustilo, ostao je uz mladunče tokom noći sve do povratka pastira narednog jutra.

Pastirski pas kangal ostao je uz jagnje koje u prvi mah nije primetio vlasnik stada Celal Gul pa je mladunče ostalo nezaštićeno na pašnjaku. Pas je uz jagnje ostao do ranog jutra, a s prvim zracima sunca lavežom je uzbunio vlasnika stada Gula.

Gul je u izjavi za Anadoliju rekao kako je nakon što je čuo lavež svog pastirskog psa ostao zatečen prizorom koji je vidio po dolasku na pašnjak.

„Pred samo veče sam izveo ovce na ispašu. Išao sam ispred stada, a budući da sam bio sam začelje stada sam prepustio psu kangalu. Kasnije sam primetio da pas nije došao sa stadom, ali sam pomislio da je nanjušio vukove i otišao u potragu za njima. Kada sam ujutro pio čaj čuo sam lavež psa i trčeći se zaputio u pravcu odakle je dopirao. Kada sam došao video sam da pored psa leži i jagnje. Pas je celu noć probdio uz jagnje kako ne bi uginulo“, rekao je Gul.

ANADOLIJA/Celal Gül