Sprečen šverc 19 rasnih lovačkih pasa na prelazu Preševo

Ljubimci 20. feb 202313:324 komentara
Uprava carine

Carinici su 18. februara 2023. godine na graničnom prelazu Preševo, u saradnji sa policijom, u jednom navodno praznom teretnom kombiju, otkrili 19 rasnih lovačkih pasa.

Prekršaj je otkriven na izlazu iz zemlje, kada je radi detaljnog pregleda zustavljen teretni kombi stranih registarskih oznaka, za čijim je volanom bio 43-godišnji vozač, navodi se u saopštenju Uprave carina.

„Tokom kontrole su sa jedne i druge strane u unutrašnjosti tovarnog dela kombija pronađeni metalni kavezi i u njima ukupno 19 rasnih lovačkih pasa. Vozač za 15 pasa rase “Setter“ i četiri psa rase “Poenter“ nije imao ništa od neophodne prateće dokumentacije: ni tranzitni dokument, niti zdravstveno uverenje veterinarske inspekcije, kao ni ovlašćenja navodnih vlasnika pasa za njihov transport preko granice“, stoji u saopštenju.

Kako je navedeno, sud je u hitnom postupku doneo presudu kojom su psi oduzeti i po nalogu Republičke veterinarske inspekcije predati Veterinarskoj stanici Bujanovac radi zbrinjavanja, dok je vozač kombija novčano kažnjen zbog učinjenog prekršaja.

Uprava Carina
Uprava Carina
Uprava Carina
Uprava Carina
Uprava Carina

Komentari

Vaš komentar