U Francuskoj sve brojniji kuvari sa receptima za pse

Ljubimci 06. mar 202309:583 komentara
Shutterstock

U Francuskoj su sve brojnije knjige recepata za pse u kojima se nude poslastice kao što su torte i kolači, ili primamljiva jela na bazi svežih proizvoda, preneo je list Liberasjon.

U tim kuvarima, čiji su autori često veterinari ili bivši kuvari, nude se i vegetarijanska jela, kolači od mesa, užine, i to sa simpatičnim nazivima „kuca-keksić“ ili „smeškica poslastica“.

Nude se i uravnotežene porcije u kojima nema začina ili sastojaka koji nisu preporučivi za pse, kao što su beli luk, praziluk i čokolada.

List koji je preneo najnoviju knjigu recepata „Za pseća usta“ (Babines Canines) postavlja pitanje da li je to „novi modni delirijum namenjen vlasnicima koji preteruju sa negom svojih razmaženih ljubimaca“ ili je u pitanju sumnjičavost prema industrijskim kroketima i hrani za pse.

Takve knjige recepata za mačke i pse su sve brojnije u knjižarama u odeljku „umetnost življenja“. Autori često pravdaju svoje knjige da je ljubimcima kao i ljudima potrebna uravnotežena hrana i da je zbog toga domaće napravljena hrana i najbolja.

Komentari

Vaš komentar