Bivši policajac otkrio kako da zaštitite svoj automobil od lopova

Auto 21. jun 202423:45 7 komentara
Shutterstock/Paul Biryukov

Ben Pirson, bivši presretač i policijski savetnik za Nektbase, kaže da vozači mogu da zaštite svoj automobil tako što će otežati provalu u njega nego u druge u blizini.

Krađa automobila porasla je tokom 2023. godine, a popularni modeli bili su na meti mnogih lopova.

Današnji lopovi su dobro obučeni, ali ako je u blizini lakša meta, mnogo je veća verovatnoća da će okušati sreću sa tim vozilom.

Da bi zaštitili svoj automobil, Nektbase je preporučio vozačima da investiraju u dodatke kao što su stege za točkove ili štitnici za volan.

Drugi način na koji vozači mogu da zaštite svoje vozilo je da vode računa o tome gde parkiraju, čak i ako ostavljaju automobil samo na nekoliko trenutaka.

Iako ne može svako da parkira svoj automobil na prilazu ili u garaži, ostavljanje vozila u prometnom ili dobro osvetljenom području povećaće šanse da kriminalci budu uočeni, što će smanjiti verovatnoću da će pokušati da provale.

Konačno, Nektbase je savetovao da vozači izbegavaju pokazivanje svog automobila na sajtovima društvenih medija i drugim platformama gde bi ga potencijalni lopovi lakše mogli uočiti, prenosi Ekspres.

Pročitajte još:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare