Godišnji izveštaj: Automobil koji se najčešće krade, omiljeni modeli…

Auto 18. jan 202207:25 17 komentara
kola, auto, automobili, auta
Shutterstock

Kompanija za obradu podataka carVertical objavila je godišnji izveštaj sa statističkim podacima za automobilsku zajednicu.

Najčešće oštećeni autombili

Biti vozač BMW-a u istočnoj Evropi nije baš laskava titula. Gotovo da se podrazumeva da ovi vozači prave štetu na putu. Ako pogledamo podatke do kojih je došao carVertical, nisu u krivu oni koji misle ovako.

Vozila marke BMW najčešći su učesnici saobraćajnih nesreća, a ovo vozilo je i na vrhu liste automobila s oštećenjima. Čak 47,77 odsto BMW-a na tržištu je oštećeno.

Svi izveštaji o štetama nastalim u saobraćaju u prošloj godini dosezali su cifru veću od 3,2 milijarde evra.

Automobil koji se najčešće krade

Vlasnici Škoda trebalo bi dobro da brinu o svojim automobilima. Verovatnost krađe Oktavie je 3,75 puta veća od krađe BMW-a serije 3.

Od 672 krađe vozila koje su ušle u statistiku za prošlu godinu, čak 38 puta u pitanju je bila Škoda Octavia.

Omiljeni automobili

Prema podacima iz izveštaja, BMW, Volkswagen i Audi su najpopularniji proizvođači automobila. Ove tri marke zajedno čine 13 odsto svih automobila proverenih putem platforme.

BMW serije 3 favorit je među kupcima, a na njega se odnosi oko 5 odsto svih izveštaja carVerticala. VW Passat i Audi A4 slede ga u stopu.

Ostali popularni modeli automobila na ovoj listi su BMW serije 5, VW Golf, Audi A6, Škoda Octavia, Mercedes-Benz E klase, Opel Astra, Mercedes-Benz C klase, Ford Focus, Audi A3, BMW X5, Škoda Superb i BMW serije 1.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare