Interaktivna mapa i spisak lokacija saobraćajnih kamera koje prepoznaju tablice

Auto 05. maj 202108:15 88 komentara
Beograd 23,04,2021 Saobraćajne kamere, kamera, snimanje saobraćaja, monitoring, video nadzor, saobraćajna kamera
Petar Lazović

Sistem video-nadzora za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije uključuje 633 kamere na ukupno 262 lokacije u Beogradu, a prema podacima koje je objavio MUP Srbije, instalirano je 357 fiksnih i 149 pokretnih kamera, kao i 127 kamera koje imaju mogućnost prepoznavanja registarskih tablica motornih vozila.

Kamere na beogradskim ulicama beleže različite saobraćajne prekršaje, poput prolaska kroz crveno svetlo na semaforu, vožnje žutom trakom i prekoračenja dozvoljene brzine, a svih 127 kamera koje prepoznaju tablice ima mogućnost da evidentira neregistrovana vozila ili ona za kojima je raspisana potraga.

Beograd 23,04,2021 Saobraćajne kamere, kamera, snimanje saobraćaja, monitoring, video nadzor, saobraćajna kamera
Petar Lazović

Video-nadzorom pokriveno je svih deset centralnih gradskih opština, a najveći broj kamera koje mogu da identifikuju registarske tablice motornih vozila postavljen je na teritoriji opštine Novi Beograd – čak 63.

Na većini lokacija u Beogradu postavljena je po jedna takva kamera, dok su na pojedinim mestima poput Brankovog mosta, raskrsnice kod hotela “Hajat“ i prilaza Pupinovom mostu u Zemunu, postavljene i po četiri kamere.

U nastavku teksta možete pogledati interaktivnu mapu i spisak lokacija u Beogradu na kojima se nalazi svih 127 kamera koje prepoznaju registarske tablice.

N1/Lazar Lazić

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare