Registracija vozila i dalje nemoguća zbog kvara na sistemu MUP-a

Auto 02. dec 202210:01 15 komentara
N1

Registracija vozila nemoguća je već treći dan zbog kvara na hardverskim komponentama informacionog sistema MUP-a. Zlatko Belencan, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije, očekuje da problem bude otklonjen u toku dana. Kaže da vozači, kojima je u ovom periodu istekla registracija, neće biti sankcionisani.

Zbog kvara na hardverskim komponentama informacionog sistema MUP-a došlo do prekida rada servisa namenjenog za pružanje usluge registracije i produženja registracije vozila.

Zlatko Belencan, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije, rekao je za RTS da se kvar dogodio na centralnom softveru, ali da se preduzimaju sve aktivnosti kako bi problem bio rešen. Prema njegovim rečima, kvar je na nivou cele Srbije, a očekuje da bude otklonjen tokom dana.

Ponovio je da građane, koji iz navedenih razloga nisu uspeli da produže registracije svojih vozila, saobraćajna policija neće sankcionisati.

„Policijski službenici na terenu su dobili instrukcije o postupanju u slučaju da zateknu vozilo kome je istekla registraciona nalepnica i siguran sam da vozači neće imati problem dok se ne reši ovaj problem“, rekao je Belencan.

Ističe da se protiv njih neće pokretati prekršajni postupci, niti će se izdavati prekršajni nalozi, niti će se vozila kojima je istekla važnost registraskih nalepnica isključivati iz saobraćaja.

„Dokle god se ne uspostavi sistem, vozači kojima je istekla važnost registarske nalepnice neće biti sankcionisani“, rekao je Belencan.

Zbog novonastale situacije, Uprava za upravne poslove MUP-a, organizovaće dodatno vreme da građani koji žele da registruju vozilo to učine, kaže Belencan.

Najvio je da od 5. do 11. decembra MUP sprovesti pojačanu kontrolu saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu vožnje u alkoholisanom stanju i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, kao i na prekoračenja brzine.

Komentari (15)

Vidi sve komentare