Oglas

Napravite kokice na "starinski" način

author
N1 Beograd
01. apr. 2018. 16:08
>
01:40
Kokice
Pixabay | Pixabay

Iako je lakše samo staviti kesu sa kokicama u mikrotalasnu pećnicu, nego ih spremati na šporetu, ukus je vredan dodatnog truda.

Oglas

Potrebno je:

- 2 kašike ulja koje ima visoku temperaturu ključanja

- 1/3 šolja zrna kukuruza

Oglas

- istopljeni puter

- so

- velika šerpa sa debljim dnom i poklopcem  

Ovo će biti dovoljno za veliku količinu kokica, piše Taste of home.  

Oglas

Prvo sipajte ulje i zrna kukuruza u šerpu i poklopite. Šerpu stavite na srednju vatru. Čućete kako kokice šište. Spremite par rukavica i sačekajte, kada čujete prvo pucketanje, počnite da tresete šerpu, držeći poklopac.

Savet: Za hrskave kokice, koristite poklopac sa rupicom ili ga malo odvojite od šerpe.

Pucketanje će se potom ubrzati. Nastavite da tresete. Nakon dva do tri minuta, pucketanje će prestati. Sklonite šerpu sa vatre.

Savet: Ostavite šerpu poklopljenu još jedan minut. Obično nekoliko zrna pukne kada prestanete da tresete.

Oglas

Pazite kako sklanjate poklopac, zbog pare.  

Sipajte istopljeni puter preko kokica i protresite. Dodajte so.  

Uživajte!  

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama