
Gost Slobe Stefanovića u emisiji Mr. Kitchen bio je profesionalni kuvar Vanja Puškar i pripremali su jedno neobično jelo.
Sastojci:
- 300 gr telećih brizli
- 100 gr maslaca
- ½ kg karfiola
- 50 gr meda
- 1 dl mleka
- 1 dl neutralne pavlake
- 100 gr kristal šećera
- badem listići
- so
- crni biber
Priprema:
Ovo jelo se sastoji iz nekoliko segmenata: pene od karfiola, telećih brizli, slane karamele i čipsa od junećih tetiva.
Pena od karfiola:
Prokuvati iseckani karfiol i pola krompira sa malo mleka. Nakon malo kuvanja procediti, posoliti i ubaciti u blender.
Slana karamela:
U drugi sud staviti šećer i malo vode za slanu karamelu. Malo kasnije ubaciti puter, neutralnu pavlaku i so.
Teleće brizle:
Iseći meso na manje komade i propržiti na puteru. Zatim iseckati sitno spremno meso i ponovo vratiti na vatru sa malo karamelizovanog luka i sitno seckanog badema.
Sledeći segment jela je čips od junćih tetiva koji se stavi u vrelo ulje na 10 sekundi i speman je za serviranje.
Pripremu pogledajte u videu:
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare