
Fantastična kremasta torta, koju morate probati.
Sastojci:
- 175 g Oreo keksa + par za ukrašavanje
- 50 g putera - 1 kašika mleka
- 700 g kisele pavlake
- 750 ml slatke pavlake
- 250 g šećera
- 2 kesice želatina (2x10 g)
Postupak:
Keks samleti i pomešati sa otopljenim puterom i kašikom mleka. Smesu rasporediti i utapkati na tanjiru na koji ste stavili prsten od kalupa za tortu prečnika 20 cm. Ostaviti u frižideru dok pripremate fil.
Pomešati kiselu i neumućenu slatku pavlaku sa šećerom. Ostaviti malo da odstoji, da se kristali šećera otope. Dve kesice želatina preliti sa 6-7 kašika vode, a kad želatin nabubri ugrejati ga na ringli dok se ne izgube granulice želatina. Umešati u fil pa sipati preko kore. Staviti u frižider na minimum 4-5 sati. Ukrasiti polovinama keksa uronjenim u fil, poželjno pre nego što se fil stegne.
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare