Oglas

Burito sa junetinom i čedarom

author
Praktična žena
28. maj. 2018. 23:42
>
23:46
Burito
Pixabay | Pixabay

Ideja za jednostavan i brz obrok.

Oglas

Sastojci:

- 200g čedar sira

- 400g mlevene junetine 

Oglas

- 2 kašike maslinovog ulja

- 2 crna luka

- 500g paradajza seckanog bez ljuske

- 40g paradajz pirea

Oglas

- 285g kukuruza šećerca

- 285g crnog pasulja iz konzerve

- 285g belog pasulja iz konzerve

- 1 kašika kumina

Oglas

- 1 čen belog luka

- 1 kašičica morske soli

- 1 čili papričica ili čili sos

- 8 tortilja

Oglas

- 2 limete

- 4 korijandera

- 50g kisele pavlake

- 1 seckani peršun.

Oglas

Priprema:

U dubljem tiganju staviti ulje da se zagreje. Zatim dodati meso da se prži i dodati crni i beli luk. Sve pržiti dok meso ne omekša, oko 15 minuta. Kada je meso omekšalo, dodati paradajz, pasulj, čili papriku, kumin i sve kuvati još nekoliko minuta. Rernu zagrejati na 230 stepeni. Podmazati pleh i u pleh ređati nafilovane i zamotane tortilje sa nadevom. Posuti čedar sirom i staviti u rernu na 3-4 minuta, tek toliko da se sir otopi. Servirati sa peršunom i kiselom pavlakom, predlaže Praktična žena.

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama