
Ideja za jednostavan i brz obrok.
Sastojci:
- 200g čedar sira
- 400g mlevene junetine
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 crna luka
- 500g paradajza seckanog bez ljuske
- 40g paradajz pirea
- 285g kukuruza šećerca
- 285g crnog pasulja iz konzerve
- 285g belog pasulja iz konzerve
- 1 kašika kumina
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica morske soli
- 1 čili papričica ili čili sos
- 8 tortilja
- 2 limete
- 4 korijandera
- 50g kisele pavlake
- 1 seckani peršun.
Priprema:
U dubljem tiganju staviti ulje da se zagreje. Zatim dodati meso da se prži i dodati crni i beli luk. Sve pržiti dok meso ne omekša, oko 15 minuta. Kada je meso omekšalo, dodati paradajz, pasulj, čili papriku, kumin i sve kuvati još nekoliko minuta. Rernu zagrejati na 230 stepeni. Podmazati pleh i u pleh ređati nafilovane i zamotane tortilje sa nadevom. Posuti čedar sirom i staviti u rernu na 3-4 minuta, tek toliko da se sir otopi. Servirati sa peršunom i kiselom pavlakom, predlaže Praktična žena.
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare