
Kako kreativno iskoristiti tost hleb i jagode? U novoj epizodi "Mr. Kitchen" Sloba Stefanović nam predlaže svoju verziju u obliku odlične poslastice.
Sastojci:
- 15 parčića nasečenog hleba
- 3 šolje jagoda
- 250 gr krem sira
- 2/3 šolje šećera
- 2 jaja
- 1 kašičica arome vanile
- 1 šolja mleka
Priprema:
Potrebno je da prvo odseći korice tost hleba. Pripremiti okrruglu modlu za pečenje i obložiti pek papirom. Zatim slagati korice tost hleba u krug na dno suda, pa preko staviti isečene jagode. Preko dodati još jedan sloj korica tost hleba, a u sredinu ubaciti ostatak jagoda. Pripremiti fil i umutiti krem sir i šećer. Dodati 2 jaja, aromu vanile i čašu mleka. Ovu smesu sipati preko kolača.
Peći u rerni oko 40 minuta na 180 stepeni.
Pogledajte video:
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare