
Interesantan kolač koji izgledom podseća na jaja na oko.
Sastojci za koru:
- 5 jaja
- 5 kašika brašna
- 5 kašika šećera
- 5 kašika ulja
- 1 prašak za pecivo
Sastojci za fil:
- 1l mleka
- 3 kašike brašna
- 7 kašika gustina
- 150g šećera
- 1 vanil šećer
- 8-12 polovina kajsija iz kompota
- 2 kesice bezbojnog preliva za torte i kolače
Priprema:
Za koru umutite mikserom sve sastojke i izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite koru oko 20 minuta na 200 stepeni.
U šerpu stavite 800ml mleka da se kuva, 200ml mleka ostavite, pa sa njim umutite brašno, gustin i šećer. Kada mleko prokuva, lagano dodajte smesu sa gustinom i mešajte neprestano dok se masa ne zgusne.
Preko kore možete preliti sok od kajsije tako da kora bude natopljena i mekana. Kuvan fil prelijte preko kore, a zatim u fil uronite kajsije tako da ostanu da vire kao žumanca od jajeta.
Preko svega prelijte prozirnu glazuru spremnu tako što rastvorite kesicu sa 250ml vode ili soka od kajsije iz kompota, dovedete do tačke ključanja i prelijete kolač, piše Praktična žena.
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare