Ragu od piletine

author
N1 Beograd
11. jun. 2018. 16:44
>
16:49
shutterstock_275793440
Shutterstock | Shutterstock

Evo sjajnog predloga za sutrašnji ručak.

Sastojci:

- 2 stabljike celera

- 2 srednje glavice crnog luka

- 2 šargarepe maslinovo ulje

- 1 puna kašika običnog brašna

- 1 konzerva seckanog paradajza

- 500 g pilećih karabataka

- morska so

- sveže mleveni crni biber

- 3 struka sveže majčine dušice

- lovorov list

- 500 ml belog vina

Priprema:

Krupno iseckati celer, crni luk i šargarepu. U plitkoj šerpi na malo maslivonog ulja propržiti povrće sa majčinom dušicom oko 10 minuta. Zatim dodati meso i brašno. Sipati vino i paradajz iz konzerve, dodati so i biber i dobro promešati. Kuvati na laganoj vatri na ringli ili ubaciti u zagrejanu rernu da se peče sat i 30 minuta. Pola sata pre isteka predviđenog vremena skinuti poklopac i dodati malo vode. Pre serviranja odstraniti lovorov list i stabljike začina. Prilog mogu biti špagete ili kuvani krompir.    

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama