
Evo sjajnog predloga za sutrašnji ručak.
Sastojci:
- 2 stabljike celera
- 2 srednje glavice crnog luka
- 2 šargarepe maslinovo ulje
- 1 puna kašika običnog brašna
- 1 konzerva seckanog paradajza
- 500 g pilećih karabataka
- morska so
- sveže mleveni crni biber
- 3 struka sveže majčine dušice
- lovorov list
- 500 ml belog vina
Priprema:
Krupno iseckati celer, crni luk i šargarepu. U plitkoj šerpi na malo maslivonog ulja propržiti povrće sa majčinom dušicom oko 10 minuta. Zatim dodati meso i brašno. Sipati vino i paradajz iz konzerve, dodati so i biber i dobro promešati. Kuvati na laganoj vatri na ringli ili ubaciti u zagrejanu rernu da se peče sat i 30 minuta. Pola sata pre isteka predviđenog vremena skinuti poklopac i dodati malo vode. Pre serviranja odstraniti lovorov list i stabljike začina. Prilog mogu biti špagete ili kuvani krompir.
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare