Oglas

Napravite sami pužiće sa cimetom

author
N1 Beograd
19. jul. 2018. 16:07
>
16:12
shutterstock_529132225
Shuttestock | Shuttestock

Recept za popularne "cinnamon rolls" je vrlo jednostavana i nema razloga da ih sami ne spremite.

Oglas

Sastojci za testo:

- 170 ml mleka

- kvasac

Oglas

- 50 gr šećera

- 60 gr otopljenog putera

- pola kašičice soli

- 1 jaje

Oglas

- 300 gr brašna

Sastojci za punjenje:

- 100 gr šećera

- 1 kašika cimeta

Oglas

- 60 grama omekšalog putera

Sastojci za preliv:

- 100 gr prah šećera

- kašika mleka

Oglas

- kašika omekšalog putera

- kap esencije vanile

- vanila šećer

Priprema: Pomešati kvasac i šećer sa toplim mlekom (ne sme da bude vruće) u posudi, blago promešati i ostaviti da kvasac odreaguje oko 10 -15 minuta. Dodati otopljeni puter, so, jaja, brašno u mešavinu i lagano promešati dok se sve ne sjedini.

Oglas

Prebaciti testo na pobrašnjenu površinu i mesiti oko 10-12 minuta, po potrebi dodavati brašno. Formirati testo u veliku loptu i stavite u veliku podmazanu činiju. Pokriti lagano vlažnim peškirom i staviti na toplo mesto da naraste. Testo bi trebalo da se udvostruči u veličini.

Pomešati suve sastojke za punjenje – šećer, cimet. Staviti puter da omekša. Kada je testo naraslo, prebaciti ga na pobrašnjenu površinu i razvući u oblik pravougaonika, debljine oko pola centimetra. Premazati testo ravnomerno puterom, a zatim posuti mešavinu šećera i cimeta ravnomerno.

Čvrsto rolati testo širom dužinom, kako bi se dobio oblik debljeg “štapa” Iseći testo ravnomerno – najbolje koristiti konac, na komade debljine oko 2.5 centimetra.

Staviti komade u podmazan pleh, sa malo razmaka i ostaviti da još malo narastu oko 20 minuta. Zagrajati rernu na 200° i peći pužiće dok blago ne porumeni oko 15-20 minuta.

Glazuru napraviti od putera, mleka i prah šećera i prema ukusu dodavati prah šećer za gustinu. Kada se pužići prohlade preliti ih glazurom.

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama