
Slasni zalogaj na vašoj trpezi.
Sastojci:
- 400 gr uštipaka od mesa
- 1 kašika maslaca
- 1 kašika brašna
- 250 ml neutralne pavlake
- 1 čaša kisele pavlake
- vode po potrebi
- so, biber
Priprema: Na zagrejanom ulju ispržiti uštipke od mesa.
Dok se uštipci prže pripremiti beli sos tako što ćete prvo na puteru kratko propržiti brašno, zatim zaliti neutralnom pavlakom za kuvanje uz konstantno mešanje.
Čim smesa počne da dobija na gustinu dodati vode koliko je potrebno da se razredi na željenu gustinu.
Začiniti po ukusu i na kraju umešati kiselu pavlaku. Pržene ćufte ubaciti u sos i zajedno prokrčkati jos 2 minuta.
Naša preporuka je i da kao prilog pripremite krompir pire.
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare