
Sveža pastrmka odlična je sa roštilja, ali uz dobar recept i iz rerne je još bolja!
Sastojci:
- 2 očišćene pastrmke
- 2 sveže paprike (zelena i crvena) isečene na kolutove
- 1 šargarepa isečena žilijen
- 500 g mladog krompira isečenog na kolutove
- 3 čena belog luka
- peršun
-1 limun
- so
- maslinovo ulje
Priprema:
Ribu oprati, posušiti i narezati na par mesta sa obe strane, a zatim posoliti i pobiberiti.
Povrće oprati i iseći i ravnomerno poređati na dno tepsije koja je pouljena maslinovim uljem. Tri čena belog luka i limun isečen na kolutove takođe dodati u povrće, pa sve zajedno izmešati, posoliti i preko složiti pastrmku.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Kada je gotovo izvaditi ribu i povrće iz rerne i poslužiti toplo.
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare