Zanimljvu kombinaciju začina od blago pikantnog do dimljenog zaista vredi probati.
Sastojci 4 osobe:
– 8 karabataka bez kože i kostiju
Mešavina začina:
– 1 kašika dimljene crvene paprike
– 1 kašičica sušenog origana
– 2 kašičice belog luka u granulama
– 1/2 kašičice soli
– 1/2 kašičice crnog bibera
– 2 kašike maslinovog ulja
Umak od jogurta:
– 250 ml grčkog jogurta
– 1/2 vezice seckanog korijandera
– 1/2 kačičice semenki korijandera
– so i biber
Priprema:
Sve sastojke iz mešavine začina uključujući i ulje sipati u činiju i dobro promešati.
Meso iseći na veće komade, pa ga dodati začinima i dobro izmešati. Ostaviti da se sve marinira 30 minuta.
U međuvremenu napraviti sos: Sve sastojke ubaciti u multipraktik i dobro samleti.
Marinirano meso nanizati na štapiće i grilovati ih u tiganju na srednjoj vatri 5-6 minuta sa svake strane. Servirati ražnjiće sa pripremljenim sosom, kuvanim povrćem i salatom.