
Večito pitanje – šta spremati danas? Klinci su ivek posebna priča… jedan traži pomfrit, drugi pire..jedan traži faširano, drugi pohovano. Ali, imaju i nešto zajedničko - vole meso i krompir.
Sastojci:
– 6 pilećih bataka
– maslinovo ulje
– so, biber
– 1 kg krompira
– 2 čena belog luka
Batake malo zaseći po koži na najdebljem delu. Dobro utrljajte začine u piletinu i ostavite da se kratko marinira dak pripremite krompir.
Krompir oljuštite, operite i isecite na krupnije komade, a zatim ga začinite. U dublju tepsiju pospite ulje pa stavite pripremljen krompir i preko njega složite začinjenu batake, zatim naspite 200 ml hladne vode i tepsiju dobro prekrite alu folijom.
Pripremljene batake sa krompirom stavite u rernu zagrejanu na 220 stepeni i pecite sat vremena, a nakon toga skinite foliju i neka se bataci peku jos 20 minuta kako bi dobili lepu hrskavu kožicu. Služiti sa zelenom ili nekom drugom salatom po želji.