Oglas

Skonsi sa jabukama i ovsenim pahuljicama

author
Recepti
28. avg. 2018. 14:08
>
14:17
shutterstock_370597271
Shutterstock | Shutterstock

Ovo je poslastica koju možete napraviti bukvalno za pola sata. Prijatno!

Oglas

Sastojci:

- 250 g brašna

- 75 g ovsenih pahuljica

- 50 g šećera

- 1 kašika meda

- 1 kašičica praška za pecivo

- 1/2 kašičica sode bikarbone

- prstohvat soli

- 1 kašičica cimeta

- 90 g maslaca

- 1 jabuka

- 1 dl hladnog mleka

Priprema:

Izmešati brašno, ovsene pahuljice, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i so. Hladan maslac izmešati sa brašnom. Dodati narendanu jabuku, med i mleko da se fino sjedini (ako treba dodati jos mleka). Testo kratko mesiti. Radnu površinu posuti brašnom i oblikovati disk razvući oklagijom debljine oko 1 cm. Iseći disk u trouglove. Formirane trouglove poređati u pleh obložen papirom za pečenje. Peći oko 20 minuta na 180 C ili dok ne porumene i zamirišu svuda naokolo. Treba da budu hrskavi spolja i mekani iznutra.  

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama