
Ovo je poslastica koju možete napraviti bukvalno za pola sata. Prijatno!
Sastojci:
- 250 g brašna
- 75 g ovsenih pahuljica
- 50 g šećera
- 1 kašika meda
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičica sode bikarbone
- prstohvat soli
- 1 kašičica cimeta
- 90 g maslaca
- 1 jabuka
- 1 dl hladnog mleka
Priprema:
Izmešati brašno, ovsene pahuljice, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i so. Hladan maslac izmešati sa brašnom. Dodati narendanu jabuku, med i mleko da se fino sjedini (ako treba dodati jos mleka). Testo kratko mesiti. Radnu površinu posuti brašnom i oblikovati disk razvući oklagijom debljine oko 1 cm. Iseći disk u trouglove. Formirane trouglove poređati u pleh obložen papirom za pečenje. Peći oko 20 minuta na 180 C ili dok ne porumene i zamirišu svuda naokolo. Treba da budu hrskavi spolja i mekani iznutra.
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare