
Vreme je da naučite ovu jednostavnu, a savršenu tehniku pripreme sladoleda.
Sastojci:
– 500 g sladoleda
– 2 jaja
– šolja kornfleksa, prezle ili namrvljen keks
– pola kašičice pšeničnog skroba
– 2-3 kašike šećera
– 2 kašike kokosovog brašna
– 1 kašika svežeg mleka
– ulje za prženje
Priprema
Napravite kugle od sladoleda i stavite ih na sat u zamrzivač.
Sameljite u blenderu kornfleks, kokosovo brašno i šećer.
Umutite jedno jaje sa svežim mlekom i rastvorite u njemu skrob. Uvaljajte kugle sladoleda prvo u smesu od jaja, posle u suvu smesu i vratite na još sat vremena u zamrzivač.
Umutite i drugo jaje, uvaljajte sladoled ponovo u njega u stavite u jako zagrejanu masnoću na nekoliko sekundi. Servirajte odmah pržen sladoled garnirajući sa voćem ili topingom.