Kako da napravite pohovani sladoled?

Cooking 17. sep 201810:40 > 10:43
Shuttestock

Vreme je da naučite ovu jednostavnu, a savršenu tehniku pripreme sladoleda.

Sastojci:

– 500 g sladoleda

– 2 jaja

– šolja kornfleksa, prezle ili namrvljen keks

– pola kašičice pšeničnog skroba

– 2-3 kašike šećera

– 2 kašike kokosovog brašna

– 1 kašika svežeg mleka

– ulje za prženje

Priprema 

Napravite kugle od sladoleda i stavite ih na sat u zamrzivač.

Sameljite u blenderu kornfleks, kokosovo brašno i šećer. 

Umutite jedno jaje sa svežim mlekom i rastvorite u njemu skrob.  Uvaljajte kugle sladoleda prvo u smesu od jaja, posle u suvu smesu i vratite na još sat vremena u zamrzivač. 

Umutite i drugo jaje, uvaljajte sladoled ponovo u njega u stavite u jako zagrejanu masnoću na nekoliko sekundi.  Servirajte odmah pržen sladoled garnirajući sa voćem ili topingom.