
U "Mr. Kitchen" emisiji Sloba Stefanović je pripremio pastrmku na malo drugačiji način, kao i vrlo ukusan rižoto.
Zeleni rižoto:
Sastojci:
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- ½ glavice sitno seckanih cvetića brokolija
- šolja graška
- 4 odmrznuta briketa spanaća
- 2 šake pirinča okruglog zrna
- čaša belog vina
- čaša domaće supe od povrća
- još supe ili vode po potrebi
- so, biber
- kocka maslaca
- šaka rendanog parmezana
Priprema:
Propržiti sitno seckan luk na maslinovom ulju. Dodati pirinač, brokoli i grašak. Sipati čašu vina, zatim i supu od povrća. Sve vreme rižoto mešati i po potrebi dodati supu ili vodu. Kad je pirinač kuvan, pobiberiti, staviti vrlo malo soli i dodati parmezan. Servirati dok je toplo.
Pastrmka sa karamelizovanim lukom:
Sastojci:
- 2 veća limuna
- 2 pastrmke
- smeđi šećer
- so i maslac
Priprema:
Propržiti kolutove limuna na maslacu i zašećeriti. Ribu dobro usoliti i napuniti limunom. Od papira za pečenje napraviti paketić, ubaciti ribu i peći na 200 stepeni oko 15-20 minuta.
Pogledajte novu epizodu kulinarske emisije "Mr. Kitchen" koja se emituje na TOP kanalu, radnim danima od 17.40h.
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare