Yakitori – japanski pileći ražnjići

Cooking 25. sep 201810:57 > 11:00
N1

Ovo jelo zvuči vrlo egzotično ali se vrlo lako pravi.

Sastojci:

– 400 g pilećih prsa

– 2 mlada luka

-120 ml soja sosa

– 80 ml vode

– 3 velike kašike aceta balsamica

– 2 velike kašike smeđeg šećera

– prepuna kašika gustina

– čili u prahu ili ljuti sos

Najprije napravite marinadu: izmešajte sve sastojke sem gustina i piletine i lagano zagrevajte uz neprestano mešanje. Gustin u posebnoj posudi izmašajte s malo vode da se napravi glatka masa bez grudvica, pa ga dodajte u vruću tečnost.

Kada se smesa zgusne sklonite sa šporeta i prohladite.

Pileća prsa narežite na kockice, stavite u marinadu i ostavite bar pola sata da odstoje. Što duže ostavite meso u marinadi, to će ukus biti bolji i meso sočnije.

Pripremite štapiće za ražnjiće.

Mladi luk iseckajte na manje komade ujednačene veličine. Prvo stavite komad piletine, pa komadić luka i tako redom. Ražnjiće pecite na dobro zagrijanom roštilju ili grill tiganju.

Možete ih poslužiti sa prženim pirinačem s jajima i povrćem .

Za ovo jelo potrebno vam je:

– 1,5 šolja kuvanog pirinča

– 1 šolja kuvanog povrća (balkanska ili zlatna mešavina)

– 2 jaja koja ste prethodno ispržili

Sve sjediniti, dodati začine i servirati.

Pogledajte novu epizodu kulinarske emisije „Mr. Kitchen“ koja se emituje na TOP kanalu, radnim danima od 17.40h.