
Ovo jelo zvuči vrlo egzotično ali se vrlo lako pravi.
Sastojci:
– 400 g pilećih prsa
– 2 mlada luka
-120 ml soja sosa
– 80 ml vode
– 3 velike kašike aceta balsamica
– 2 velike kašike smeđeg šećera
– prepuna kašika gustina
– čili u prahu ili ljuti sos
Najprije napravite marinadu: izmešajte sve sastojke sem gustina i piletine i lagano zagrevajte uz neprestano mešanje. Gustin u posebnoj posudi izmašajte s malo vode da se napravi glatka masa bez grudvica, pa ga dodajte u vruću tečnost.
Kada se smesa zgusne sklonite sa šporeta i prohladite.
Pileća prsa narežite na kockice, stavite u marinadu i ostavite bar pola sata da odstoje. Što duže ostavite meso u marinadi, to će ukus biti bolji i meso sočnije.
Pripremite štapiće za ražnjiće.
Mladi luk iseckajte na manje komade ujednačene veličine. Prvo stavite komad piletine, pa komadić luka i tako redom. Ražnjiće pecite na dobro zagrijanom roštilju ili grill tiganju.
Možete ih poslužiti sa prženim pirinačem s jajima i povrćem .
Za ovo jelo potrebno vam je:
– 1,5 šolja kuvanog pirinča
– 1 šolja kuvanog povrća (balkanska ili zlatna mešavina)
– 2 jaja koja ste prethodno ispržili
Sve sjediniti, dodati začine i servirati.
Pogledajte novu epizodu kulinarske emisije „Mr. Kitchen“ koja se emituje na TOP kanalu, radnim danima od 17.40h.