Oglas

Marokanska junetina

author
Coolinarika
09. okt. 2018. 16:24
>
16:30
shutterstock_259471760
Shuttestock | Shuttestock

Nemojte preterivati sa začinima, da ipak da ne bi bilo preljuto.

Oglas

Sastojci za 4 osobe:

- 750 g junetine

- 2 kašike ulja

Oglas

- prstohvat kurkume

- 1 veliki luk

- 1 crveni chilli

- 1,5 kašičica slatke paprike

Oglas

- prstohvat kajenskog bibera 

- 1/2 kašičice mlevenog kima

- 450 g slatkog krompira

- 1 kašika sveže iseckanog peršuna

Oglas

- 1 kašika maslaca

- so i biber

Junetinu iseckati na kvadratiće. Zagrejati ulje pa popržiti meso zajedno sa kurkumom, solju i biberom  4-5 min uz povremeno mešanje, dok meso ne potamni. Poklopiti i pustiti 15 minuta da se kuva u sopstvenom soku na laganoj vatri.

Zagrejati rernu na 180°.

Oglas

Prebaciti meso zajedno sa sokom u vatrostalnu posudu, pa dodati naseckan luk, chilli, slatku papriku, kajenski biber i kim i doliti vode tako da prekriva meso. Dobro poklopiti te staviti u pećnicu. Peći sat, sat i po vremena, povremeno proveravajući i dodavajući vodu po potrebi.

Pred kraj, kada meso postane mekano, oljuštiti krompir i izrezati ga na kriške pa kuvati u slanoj vodi jedno 2-3 minuta i ocediti.

Dodati peršun u meso, pa poslagati kriške krompira po vrhu. Rasporediti maslac po njima, poklopiti i peći u pećnici još 15-ak minuta, dok krompiri ne omekšaju. Na kraju skloniti poklopac i peći dodatnih 5 minuta da se jelo lepo zapeče.

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama