
Nemojte preterivati sa začinima, da ipak da ne bi bilo preljuto.
Sastojci za 4 osobe:
- 750 g junetine
- 2 kašike ulja
- prstohvat kurkume
- 1 veliki luk
- 1 crveni chilli
- 1,5 kašičica slatke paprike
- prstohvat kajenskog bibera
- 1/2 kašičice mlevenog kima
- 450 g slatkog krompira
- 1 kašika sveže iseckanog peršuna
- 1 kašika maslaca
- so i biber
Junetinu iseckati na kvadratiće. Zagrejati ulje pa popržiti meso zajedno sa kurkumom, solju i biberom 4-5 min uz povremeno mešanje, dok meso ne potamni. Poklopiti i pustiti 15 minuta da se kuva u sopstvenom soku na laganoj vatri.
Zagrejati rernu na 180°.
Prebaciti meso zajedno sa sokom u vatrostalnu posudu, pa dodati naseckan luk, chilli, slatku papriku, kajenski biber i kim i doliti vode tako da prekriva meso. Dobro poklopiti te staviti u pećnicu. Peći sat, sat i po vremena, povremeno proveravajući i dodavajući vodu po potrebi.
Pred kraj, kada meso postane mekano, oljuštiti krompir i izrezati ga na kriške pa kuvati u slanoj vodi jedno 2-3 minuta i ocediti.
Dodati peršun u meso, pa poslagati kriške krompira po vrhu. Rasporediti maslac po njima, poklopiti i peći u pećnici još 15-ak minuta, dok krompiri ne omekšaju. Na kraju skloniti poklopac i peći dodatnih 5 minuta da se jelo lepo zapeče.
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare