
Vaši mališani vole piletinu, ali vole i slaninu? Ne morate da birate šta od ta dva da spremate za ručak već iskombinujte njihove omiljene namirnice i napunite pile savršenim nadevom a sam miris spremljene hrane će ih namamiti da sednu za sto.
Sastojci:
- 1 pile
- 200 g pileće džigerice
- 50 g slanine
- 2 kriške hleba natopljenog mlekom
- 2 jaja
- 1 kašika začina od povrća
- veza peršuna
- ½ šolje kisele pavlake
- ulje, so, biber
Priprema:
Pileću džigericu, kao i slaninu iseći na kockice, pa ih dinstati 10-tak minuta, a zatim skloniti sa šporeta. U posebnoj posudi izmešati peršun, začin, izdrobljeni helb natopljen mlekom, jaja, kiselu pavlaku, začiniti biberom i ovom smesom napuniti pile pa pričvrstiti koncem ili čačkalicama kako masa ne bi ispala.
Spolja pile posoliti, staviti u sud za pečenje, preliti uljem i šoljicom vode, prekriti alu folijom i u zagrejanoj rerni na 200 stepeni peći oko 60 minuta.
Pred kraj pečenja skloniti foliju kako bi kožica bila reš i rumena.
Kao prilog uz pečeno pile poslužiti pekarski krompir.
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare