Oglas

Punjeno pile sa džigericom i slaninom

author
Sponzor recepta IDEA
22. okt. 2018. 10:45
>
10:47
IDEA02
N1 | N1

Vaši mališani vole piletinu, ali vole i slaninu? Ne morate da birate šta od ta dva da spremate za ručak već iskombinujte njihove omiljene namirnice i napunite pile savršenim nadevom a sam miris spremljene hrane će ih namamiti da sednu za sto.

Oglas

Sastojci:

- 1 pile

- 200 g pileće džigerice

- 50 g slanine

- 2 kriške hleba natopljenog mlekom

- 2 jaja

- 1 kašika začina od povrća

- veza peršuna

- ½ šolje kisele pavlake

- ulje, so, biber

Priprema:

 Pileću džigericu, kao i slaninu iseći na kockice, pa ih dinstati 10-tak minuta, a zatim skloniti sa šporeta. U posebnoj posudi izmešati peršun, začin, izdrobljeni helb natopljen mlekom, jaja, kiselu pavlaku, začiniti biberom i ovom smesom napuniti pile pa pričvrstiti koncem ili čačkalicama kako masa ne bi ispala.

Spolja pile posoliti, staviti u sud za pečenje, preliti uljem i šoljicom vode, prekriti alu folijom i u zagrejanoj rerni na 200 stepeni peći oko 60 minuta.

Pred kraj pečenja skloniti foliju kako bi kožica bila reš i rumena.

Kao prilog uz pečeno pile poslužiti pekarski krompir.

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama