Oglas

Mini tart sa bundevom

author
Super recepti
26. okt. 2018. 12:39
>
12:43
shutterstock_721875949
Shutterstock | Shutterstock

Veoma zanimljiva, ukusna i dekorativna jesenja poslastica. Uživaćete u svakom zalogaju!

Oglas

Sastojci:

Testo:

- 1 jaje

-100 g šećera

- 100 g masti

- 250 g brašna

- 30 ml mleka

- 1/2 kašičice sode bikarbone

Fil:

- 1 kg bundeve

- 3 kašike šećera

- 3 kesice vanilin šećera

- 50 g čokolade

Priprema:  

Umutiti jaje, mast i šećer tako da smesa postane kompaktna, a potom umešati mleko, sodu bikarbonu i na kraju brašno. Umesiti testo i ostaviti u frižideru 30 minuta.

Bundevu očistiti, pa je iseckati na kocke, staviti u šerpu i preliti vodom da ogrezne i staviti na umerenu temperaturu da se kuva. Pustiti da se krčka sve dok sasvim ne omekša. Procediti bundevu, dodati šećer i vanil šećer i sve zajedno dok je vruće izmiksati štapnim mikserom.  

Testo oklagijom razviti tako da bude sasvim tanko, pa ga pažljivo prebaciti na podmazane kalupe za mini tart ili bilo koje mini kalupe za kolače. Preko testa dodati fil od bundeve. Staviti mini tart da se peče na 200 stepeni oko 20 minuta. Gotov mini tart preliti po želji istopljenom čokoladom.  

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama