Hlepčići sa tikvicama

Cooking 10. dec 201811:40 > 11:48
Shutterstock

Ukusni hleb koji se brzo peče. Podjednako dobro ide uz njega ajvar i džem, a ukoliko neki preživi vaše ukućane, ostaje svež do sutra. Sjajan doručak kad vam sve ostalo dosadi!

Sastojci:

– 200 g brašna

– jedno jaje

– malo soli i šećera

– manja tikvica, izrendana

– 100 ml jogurta

– kim

– golica ili suncokret

– pola kafene kašike praška za pecivo

Najpre, bilo bi dobro da pola sata ranije izrendate tikvice i ostavite ih da odstoje da „puste vodu“. Ukoliko se ne setite na vreme, ništa strašno, samo će vam trebati možda malko više brašna da upije dodatnu vodu. Sada, brašno, prašak za pecivo, so i šećer pomešajte u jednoj činiji. Dodajte jaje, jogurt i tikvice. Dobro sve promešajte ručno. Na kraju dodajte kim (ili drugi začin koji volite), golicu ili suncokret. Smesa treba da bude gušća od smese za palačinke, a ređa od smese za hleb.

Ako imate aparat za pravljenje vafla, možete tu peći. Ako ne, uzmite tiganj ili gril tiganj i ispecite sa malo ulja.