Kanadski "creton" namaz

Shutetstock

U kuhinji Kvebeka, kreton je svinjski namaz aromatizovan lukom i začinima. Obično se služi na tostu za doručak.

Sastojci:

– 300 g mlevenog svinjskog mesa (može i mešano)

– 1 srednji luk, iseckan

– 2 čena belog luka,iseckana

– 1/4 kašičice cimeta

– 1/4 kašičice allspice

– so i biber po ukusu

– puna šolja mleka ili supe

– 1/2 šolje prezli

Zagrejte šerpicu i na maslinovom ulu ispržite svinejtinu. Dodati luk i začine i uz povremeno dodavanje mleka kuvati oko sat vremena. Na kraju uz dodavanje prezli i mleka treba napraviti gustu masu. Sve se zatim usitni dodatno štapnim mikserom, ali da ne bude kao pašteta već nešto krupnije strukture. Najbolje je da se ohladi do sutra, kada se služi na tostu.