Oglas

Šnicla uz čimičuri sos

author
Mr. Kitchen
08. jan. 2019. 12:57
>
13:02
Šnicla čimčuri sos
Mr.Kitchen | Mr.Kitchen

Skirt steak je nešto masniji i tvrđi odrezak, koji pravilno pripremljen bude mekan zalogaj. Bogat ukus nane daće ovom jelu nesvakidašnju aromu.

Oglas

Čimičuri sos:

- dva čena belog luka

- dve vezica peršuna

Oglas

- malo nane

- kora od pola limuna i malo soka

- dve kašike supene maslinovog ulja

Za meso:

Oglas

- 1 skirt steak

- jedan luk iseckan na "polumesece"

- dve supene kašike maslinovog ulja

Razbijemo beli luk (ispresujemo), dodamo peršun, nanu i rendanu koru limuna. Onda iscedimo i sok od limuna i dodamo maslinovo ulje. Sve to izblendamo i naš sos je gotov! Čimčuri sos pomešamo sa 100ml majoneza, i sa tim ćemo prelivati meso.

Oglas

Luk propržimo malo na maslinovom ulju i ostavimo sa strane. Meso isečemo i začinimo (so i biber). Stavimo na gril tiganj i pečemo sa obe strane nekoliko minuta.

Služi se sa čimčuri sosom i lukom, a od priloga dobro ide krompir ili uz prepečeni hleb. Prijatno!

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama