
Skirt steak je nešto masniji i tvrđi odrezak, koji pravilno pripremljen bude mekan zalogaj. Bogat ukus nane daće ovom jelu nesvakidašnju aromu.
Čimičuri sos:
- dva čena belog luka
- dve vezica peršuna
- malo nane
- kora od pola limuna i malo soka
- dve kašike supene maslinovog ulja
Za meso:
- 1 skirt steak
- jedan luk iseckan na "polumesece"
- dve supene kašike maslinovog ulja
Razbijemo beli luk (ispresujemo), dodamo peršun, nanu i rendanu koru limuna. Onda iscedimo i sok od limuna i dodamo maslinovo ulje. Sve to izblendamo i naš sos je gotov! Čimčuri sos pomešamo sa 100ml majoneza, i sa tim ćemo prelivati meso.
Luk propržimo malo na maslinovom ulju i ostavimo sa strane. Meso isečemo i začinimo (so i biber). Stavimo na gril tiganj i pečemo sa obe strane nekoliko minuta.
Služi se sa čimčuri sosom i lukom, a od priloga dobro ide krompir ili uz prepečeni hleb. Prijatno!
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare