Lenja pita s organskim karanfilićem

author
Sponzor recepta IDEA
11. jan. 2019. 17:37
>
17:41
Lenja pita
Shutterstock | Shutterstock

Organski karanfilić - ovaj aromatični začin ima široku primenu, kao dodatak jelima, ali i kao čuvar zdravlja. Deluje antibakterijski, utiče pozitivno na rad jetre, koristi se kod poremećaja varenja, može da bude i osveživač prostora! Probajte ga kao ključni sastojak jednog starog recepta naših baka – lenje pite.

Sastojci:

(testo):

- 250 g margarina

- 1 jaje

- 150 g šećera

- 2 čase kisele pavlake

- 500 g brašna

- 1 kesica praška za pecivo

- malo soli

- strugana limunova kora od pola limuna

(nadev):

- 1 kg kiselih jabuka

- malo cimeta

- ravna kašičica organic karanfilića

- šećera po ukusu

Za posipanje - vanillin šećer

Priprema:

Umutiti margarin sa jajetom i šećerom, zatim umešati sve ostale sastojke za testo, dobro sve sjediniti i podeliti na dva dela, pa razvući dve kore veličine pleha u kojem će se peći.

Jednu koru staviti u dobro podmazan pleh, a odozgo rasporediti na krupno rende istrugane jabuke, zaslađene i začinjene cimetom i karanfilićem po ukusu. Odozgo staviti drugu koru i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Kada je pita pečena, posuti vanilin šećer i seći u kocke kada se sasvim ohladi.

Organski karanfilić možete poručiti online u IDEA organic prodavnici uz besplatnu dostavu ili kupiti u nekoj od tri IDEA organic prodavnice u Beogradu.

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama