Puding od bele čokolade i brusnica

author
Mr.Kitchen
14. jan. 2019. 15:22
>
15:27
Kolač sa brusnicom
Bojana Janjić | Bojana Janjić

Imate stari hleb? Evo kako da napravite jedan zanimljiv slatkiš sa belom čokoladom i brusnicom!

Sastojci za krem:

- 3 jaja (manja)

- 4 žumanca (takode od manjih jaja)

- 60 g šecera

- 250 ml pavlake za kuvanje

- 250 ml mleka

Ostali sastojci:

- 250 g belog tost hleba

- 100-120 g omekšalog maslaca

- ravna kašicica vanile

- 100 g brusnica

- 100 g bele čokolade

- 2 kašike smeđeg šečera

Umutite jaja i šećer u činiji. Mleko i pavlaku zagrejte u šerpici, pa sklonite pre nego što proključa. Sipajte mleko preko jaja, umutite, dodajte vanilu – pa vratite u šerpicu i još malo ukuvajte na niskoj temperaturi. Komade hleba s jedne strane premažite omekšalim maslacem.

Iseckajte sitno belu cokoladu. U posudu u koju ćete složiti kolač, stavite providnu foliju i stavite prvi sloj premazanog hleba. Na hleb sipajte 1/4 krema – a onda pospite ravnomerno po 1/4 bele čokolade i brusnica.

Tako uradite ukupno 4 puta, a na kraju stavite sloj hleba. Sada zatvorite krajeve providne folije i ceo kolač umotejte u još providne folije. Gledajte i dok ređate kolač i sada da ga dobro pritisnete kako bi sav vazduh izašao i slojevi “legli jedan na drugi”. Ostavite u frižideru preko noći da kore upiju krem. Sutradan, izvadite kolač iz folije i stavite ga u tanak pleh, na papir za pečenje. Na vrh pospite ravnomerno 2 kašike tamnog nerafinisanog šecera od šećerne trske. Pecite oko 25 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Teme

Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?

Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare

Pratite nas na društvenim mrežama